Welke oorbellen passen bij jouw gezichtsvorm?

Welke oorbellen passen bij jouw gezichtsvorm?

Oorbellen heb je in allerlei soorten en maten. Maar let jij op welke oorbellen er bij jouw gezicht passen wanneer je op zoek gaat naar een nieuw paar?

Wanneer je voor oorbellen kiest die mooi staan bij de vorm van jouw gezicht, zorg je voor een zeer verzorgde look en zie je er prachtig uit!

Maar welke oorbellen passen nu bij jouw gezichtsvorm en hoe bepaal je jouw gezichtsvorm? Dat lees je hieronder.

 

Stap 1: Bepaal je gezichtsverhouding.

Laten we starten met eens goed in de spiegel te kijken en zo te achterhalen wat jouw gezichtsverhouding is, aan de hand van volgend stappenplan:

1. Haal al je haar uit je gezicht door middel van een staart of haarband. Zorg er ook voor dat je pony verwijderd is en dus je voorhoofd vrij is.

2. Doe alle accessoires uit die zich bij het gezicht bevinden, zoals een bril en oorbellen.

3. Maak een frontale selfie. Zorg ervoor dat je oren zichtbaar zijn. Druk deze selfie af, of werk verder op je telefoon.

OF:

Je kan ook voor een spiegel gaan staan en je gezicht zo recht mogelijk houden. Blijf recht in de spiegel kijken terwijl je de contouren van je gezicht tekent met een oog- of lippotlood, lippenstift, stukje zeep of een afwasbare stift.

4. Meet je gezicht horizontaal en verticaal (net boven de ogen) volgens de stippelijnen op de tekening hieronder.

Je gezichtsverhouding bekom je door de breedte van je gezicht (horizontaal) te vermenigvuldigen met 1,5 en deze afstand te vergelijken met de lengte van je gezicht (verticaal). 

Is de lengte van je gezicht gelijk aan 1,5 keer de breedte van je gezicht, dan heb je een gemiddelde gezichtsverhouding. Een kort gelaat heb je als de lengte van je gezicht korter is dan 1,5 keer de breedte.  Als je gezicht langer is dan 1,5 keer de breedte, dan heb je een lang gelaat.

 

Stap 2: Bepaal waar je gezicht het breedst is.

Bij de volgende stap gaan we na waar het breedste punt van je gezicht zich bevindt.

Je gezicht kan het breedst zijn bij je voorhoofd, bij de slapen, bij de jukbeenderen en/of bij de kaak. Ook kan het zijn dat er geen specifiek gezichtsdeel is wat het breedst is, of net meerdere gezichtsdelen. Schrijf even voor jou op waar jouw gezicht het breedst is.

 

 

Stap 3: Wat is de vorm van je haarlijn?

Vervolgens kijken we eens naar de vorm van je haarlijn: lijkt deze smal of breed? Heb je een V-vormige punt in de haarlijn midden op het voorhoofd? Of is je haarlijn afgerond? Gebruik voor een goede vergelijking de tekening hieronder.

 

Stap 4: Wat is de vorm van je kaaklijn?

De vorm van je kaaklijn is een andere belangrijke indicator.  Is deze afgerond, puntig of hoekig? Gebruik de tekening hieronder voor een goede vergelijking.

 

Stap 5: Bepaal nu je gezichtsvorm.

Nu je alle stappen hebt doorlopen, kunnen we nagaan bij welke gezichtsvorm jouw gezicht het beste aansluit en welke juwelen jou dus het beste zouden staan.

Let op: soms wijkt jouw gezichtsvorm een beetje af van alle criteria van de 'standaard' gezichtsvormen. Maar is dat niet bij iedereen zo? Het kan dus best wel zijn dat je tussen 2 verschillende gezichtstypes in zit.

 

Ovaal gezicht

 

 • Gemiddelde gezichtsverhouding: de lengte is ongeveer 1,5 keer de breedte.
 • Het ovale gezicht is het breedst bij de slapen, hoewel het niet veel scheelt met de jukbeenderen.
 • De kaaklijn en de haarlijn is afgerond.

Goed nieuws! Jij kan alle vormen van oorbellen aan, dus experimenteer er maar op los! Je kan kiezen voor oorringen, oorknopjes of oorhangers.

 

Rond gezicht

 

 • Korte gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is kleiner dan 1,5 keer de breedte.
 • Het ronde gezicht is het breedst bij de jukbeenderen.
 • De haarlijn en de kaaklijn zijn afgerond.

Ga voor langwerpige oorbellen, deze zorgen ervoor dat je gezicht smaller en langer lijkt. Geef de voorkeur aan eenvoudige vormen en vermijd te voluminueze modellen. Ook kleine, vierkante oorbellen staan je prachtig! Vermijd te ronde oorbellen, want die accentueren alleen maar de rondheid van je gezicht.

 

Langwerpig gezicht

 

 • Lange gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is groter dan 1,5 keer de breedte van je gezicht.
 • Het langwerpige gezicht heeft geen uitgesproken breedste punt: de breedte bij de jukbeenderen is nagenoeg gelijk aan de breedte bij de slapen.
 • De haarlijn is breed en de kaaklijn is afgerond.

Korte en brede oorbellen laten je gezicht breder en korter lijken. Dit kan je helpen om je gezicht optisch in proportie te brengen. Ideale vormen voor jouw gezicht zijn: kroonluchters, kegelvormige of vierkante oorbellen.

 

Vierkant gezicht

 

 • Korte gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is kleiner dan 1,5 keer de breedte van je gezicht.
 • Het vierkante gezicht heeft geen uitgesproken breedste punt.
 • De haarlijn is breed en de kaaklijn is hoekig.

ls je je kaaklijn wenst te verzachten, kan je best kiezen voor afgeronde oorbellen. Gelaagde en kroonlustervormige oorbellen zijn perfect bij je gezicht! Ook statement oorbellen zijn een voltreffer.
Blijf weg van heel hoekige vormen, die verstrengen alleen maar je gezicht.
Had je je gezicht graag wat langer gezien? Ga dan voor lange grote oorbellen, ze zullen jouw gezicht optisch verlengen.

 

Driehoekig gezicht

 

 • Korte gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is kleiner dan 1,5 keer de breedte van je gezicht.
 • Het driehoekige gezicht is het breedst bij de kaken.
 • De haarlijn is smal en de kaaklijn is hoekig.

Bij jouw gezichtsvorm staan oorbellen die vanboven breder zijn en smaller worden naar beneden toe. Denk aan een omgekeerde driehoekige vorm. Kleine tot medium afgeronde oorbellen zijn het mooist. Vermijd triangelvormige oorbellen, deze zouden je gezicht té driehoekig kunnen maken.

 

Ruitvormig gezicht

 

 • Lange gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is groter dan 1,5 keer de breedte van je gezicht.
 • Het ruitvormige gezicht is het breedst bij de jukbeenderen.
 • De haarlijn is smal en de kaaklijn is puntig.

Bij jouw gezichtsvorm passen heel mooi oorbellen die bovenaan smal zijn en breed uitlopen, zoals bijvoorbeeld de driehoeksvorm. Kleine oorbellen passen ook perfect bij jouw gezicht! Of net oorbellen op een laaghangend haakje. Vermijd oorbellen die dezelfde diamantvorm hebben als je gezicht of die net heel breed zijn dicht bij je oor.

 

Hartvormig gezicht

 

 • Lange gezichtsverhouding: de lengte van je gezicht is groter dan 1,5 keer de breedte van je gezicht.
 • Het hartvormige gezicht is het breedst bij het voorhoofd en/of de jukbeenderen.
 • De haarlijn is breed (eventueel met een V-vormige punt in het midden) en de kaaklijn is puntig.

Bengelende oorbellen die onderaan breder zijn, kroonluchters en driehoekige modellen doen wonderen voor jouw gezicht. Zo lijkt je kaaklijn breder. Ook oorbellen op een laaghangend haakje zijn helemaal voor jou weggelegd. Rond en ovaal kan ook, zolang de onderkant maar breder is dan de bovenkant.

 

Stap 6: Have fun & experimenteer!

Soms is het met al deze richtlijnen in dit stappenplan toch nog moeilijk om je eigen gezichtsvorm te bepalen, zeker als je geen 'standaard' gezicht hebt dat volledig voldoet aan alle criteria.  Maar is dat niet bij iedereen zo? Het kan dus best wel zijn dat je tussen twee verschillende gezichtstypes in zit.

Dat is helemaal niet erg: begin volop te experimenteren en kijk wat er goed staat bij jou. Het helpt om foto's te maken en die te vergelijken met elkaar!

Vond je deze blog interessant en kan je niet wachten om deze kennis toe te passen? Neem dan zeker een kijkje op mijn webshop en koop de oorbellen die jou laten stralen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.